teoshakuTeoshaku vuodelle 2022 on päättynyt.

Hakijoihin ollaan yhteydessä maaliskuun 2022 aikana. Tarvittaessa ota yhteyttä: hanna.teelahti@kotka.fi, p. 040 190 6815

 

Yleistä Aaltoja!-festivaalista

Aaltoja! Valoa ja ääntä Kotkassa -festivaali on kaikille avoin, maksuton, yhteisöllinen tapahtuma, joka järjestettiin Kotkassa ensimmäistä kertaa syksyllä 2021.Tapahtuma kokosi neljän päivän aikana kaupungille yli 20 000 tapahtumakävijää. Ensimmäisenä vuonna valoteokset ja valaistut kohteet sijoittuivat pääosin Kotkansaaren alueelle ja sen keskiössä oli reitti, joka kulki Kotkan kaupungintalolta Haukkavuoren näkötornille. Teoksia ja valaisuja oli tapahtumassa ensimmäisenä vuonna yhteensä 10. Tapahtumalle on tärkeää ja keskeistä sekä ammattimainen valo- ja äänitaide, erilaisten tilojen ja alueiden nostaminen valaisukohteina esiin, että monipuolinen yhteistyö seudun kulttuuritoimijoiden kanssa. Aaltoja! Valoa ja ääntä Kotkassa festivaalin pääjärjestäjänä toimii Kotkan kaupunki. Tapahtumaa olivat ensimmäisenä vuonna toteuttamassa ja ideoimassa muun muassa seuraavat tahot: Kotkan kaupunginteatteri, Kymi Sinfonietta, AK-Sound Oy, kaupunginkirjasto, Kotka-Kymin seurakunta, Monikulttuurikeskus Mylly sekä monet paikalliset taiteilijat, yhdistykset ja yritykset.

Kotkan kaupunki on päättänyt järjestää Aaltoja! Valoa ja ääntä festivaalin toista kertaa syksyllä 2022. Tapahtuman ajankohta on 19.-22.10.2022. Tapahtuman pääjärjestäjänä toimii edellisvuoden tapaan Kotkan kaupungin kulttuuri- ja tapahtumapalvelujen tiimi. Keskeinen rooli tapahtuman suunnittelussa ja toteutuksessa on laajalla yhteistyökumppaneiden verkostoilla, johon kuuluu sekä kaupungin eri toimijoita, taidelaitoksia että yhdistyksiä ja yrityksiäkin. Vuoden 2022 tapahtuma tulee rakentumaan valo- ja äänireitin ympärille. Tapahtuman tuotanto on parhaillaan käynnissä ja suunnitelmat tarkentuvat kaiken aikaa.

Teoshaku

Aaltoja! -tapahtumaan haettiin erilaisia valo- ja/tai äänitaideteoksia avoimella teoshaulla.  Haku oli avoin kaikille valo- ja äänitaiteilijoille.

Haulla etsittiin sekä ulkona että sisällä toteutettavia teoksia syksylle. Mahdollisia paikkoja teoksille ovat mm. erilaiset rakennusten seinäpinnat, sekä kaupunki- ja puistoalueet. Lopullinen tapahtuman reitti suunnitellaan valittujen teosten perusteella. Teokset valitaan kevään 2022 aikana ja yksityiskohdista neuvotellaan valittujen kanssa erikseen.